NAZIM TANRIKULU (Üye)

1981 yılında Balıkesir ili Sındırgı ilçesi Devletlibaba köyünde doğdu. İlk, orta ve liseyi Balıkesir’de tamamladı. 2001 yılında Selçuk Üniversitesi Çumra Meslek Yüksekokulu Tıbbi ve Aromatik Bitkiler programında eğitime başladı ve 2003 yılında mezun oldu. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı programından 2016 yılında mezun oldu. 2018- 2019 eğitim öğretim yılında başladığı Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Tıp Tarihi ve Etik programında yüksek lisans eğitimini “Ege Yöresinde Yetişen Bazı Önemli Tıbbi Bitkilerin Kadimden Gümüze Kullanımlarının Karşılaştırmalı İncelenmesi” teziyle tamamlamıştır.

Tanrıkulu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nce yapımına başlanan, şu an Zeytinburnu Belediyesi’nin himayesinde bulunan, Zeytinburnu Tıbbi Bitkiler Bahçesi’nde, proje aşamasından itibaren 2010 yılına kadar görev yaptı. Tıbbi bitkilerin ithalat ve ihracatı ile ilgili faaliyette bulunan bir dış ticaret firmasında proje geliştirme müdürü olarak görev yaptı.
Kütahya Belediyesi Hekim Sinan Tıbbi Bitkiler Araştırma Merkezi'nin kuruluşundan itibaren 2016 Haziran ayına kadar 5 yıl süreyle görev yaptı.
2011-2016 yılları arasında kozmetik bitkileri tarımı yaparak Bitkisandığı markasıyla doğal kozmetik ürünler üretmiş, eticaret ve 30’un üzerindeki satış noktası kanalıyla ticaretini yapmıştır. Halen doğal kozmetik konusunda formülasyon ve süreç danışmanlığı da yapmaktadır.

Bitki özleri, şifalı iksirler, doğal kozmetik, şifalı bitkileri tanıma maksatlı flora yürüyüşleri, tentür, doğal boya, doğal koku, aromaterapi vb. konularda atölye ve eğitim çalışmalarında eğitim vermeye devam etmektedir. Geleneksel tıp ve tıbbi bitki konusundaki çeşitli kongre, çalıştay, panel vb organizasyonlarda görev almakta, bildiri ile katılım sağlamaktadır.
BAÇEM’de 2018-2019 yıllarında iki defa düzenlenen Tarladan Hasada Aromaterapi Festivali konulu festival organizasyonunu üstlenmiştir.
Ayrıca BAÇEM’de dördüncüsü düzenlenen Uygulamalı ve sertifikalı Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Yetiştiriciliği kursunu tasarlayarak tıbbi ve aromatik bitkiler tarımının yaygınlaştırılmasına önayak olacak çalışmalar yürütmektedir.
TBMM’de Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Araştırma Komisyonunda uzman olarak görev almış, tıbbi ve aromatik bitkiler konusunda oluşturulacak politikalarda referans olacak rapora katkı sunmuştur.
Fitoterapi, aromaterapi, refleksoloji, homeopati kurslarına katıldı.

Aromaterapi Derneği’nin yönetim kurulu üyesi, Merkezefendi Geleneksel Tıp Derneği, Kozmetik Üreticileri ve Araştırmacıları Derneği ve Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği, Homeopati Derneği, Doğa Derneği’nin de üyesidir.

Halen Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nde BAÇEM Şube Müdürü olarak görev yapmaktadır.
Bir çocuk babasıdır.
Yazarın ayrıca Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından 2017 yılında basılan Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Rehberi adlı bir kitabı daha bulunmaktadır.

Sözlü Bildiriler
- Bağışıklık Sistemini Güçlendiren Bitkiler, Naturel Beden Zihin ve Ruh Sağlığı Festivali, İstanbul 2012
- Doğanın İşaret Dili - İmzalar Doktrini (Bitkiler ve Benzerlik), Naturel Beden Zihin ve Ruh Sağlığı Festivali, İstanbul 2013
- Kozmetik Bitkileri Tarımı Ve Türkiye Florasının Kozmetik Bitkileri Açısından Önemi, 4. Kozmetik Kongresi, Antalya. Şubat 2014