Ecz. Arom. Aslı YAZICIOĞLU ( Yönetim Kurulu Üyesi)

Aslı Yazıcıoğlu, Terakki Lisesi ve İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nde eğitimini tamamladıktan sonra İngiltere Brighton Üniversitesi’nde pazarlama eğitimi aldı. Ardından Koç Üniversitesi’nde MBA (İşletme Yüksek Lisansı)’nı tamamladı. İş hayatına ilaç sektörünün onkoloji alanında ürün müdürü olarak başlayan Aslı, bu süreçte yeni nesil onkoloji ürünlerinin Türkiye’ye getirilmesi konusunda çalışmalar yaptı. Onkoloji ürünleri alanının gelişimine katkıda bulunan konferanslar gerçekleştirdi.

Eczane eczacılığı yaptığı süre içerisinde, sahibi olduğu eczaneyi bölgesinin ve İstanbul’un merkez eczanelerinden birisi haline getirdi. Bu dönemde aromaterapi ve uçucu yağlar üzerinde yoğunlaşarak diğer kanıta dayalı tedavi seçenekleriyle yakın çalışmaya ve yan etkileri olmayan daha yumuşak bir sağlık bakımı yaklaşımını öğrenmeye karar verdi.

Bilgi Üniversitesi’nde Vedat Ozan’dan aldığı “Temel Koku Eğitimi”nin ardından ABD, İngiltere, İrlanda ve Fransa’da uluslararası sertifikasyon sağlayan kurumlarda temel ve ileri aromaterapi eğitimleri aldı. Londra’da ITHMA (The Institute of Traditional Herbal Medicine and Aromatherapy), Tisserand Institute gibi prestijli aromaterapi okullarında; Gabriel Mojay ve Robert Tisserand gibi fikir önderlerinden eğitimler aldı. Medikal aromaterapinin kalbi Güney Fransa’da konuyla ilgili önemli otoritelerden Rhiannon Lewis’in kurucusu olduğu Essential Oil Resource’da “İleri Klinik Aromaterapi” eğitimlerinin 4 seviyelik serisini tamamladı. Ayrıca Türkiye’de Klinik Psikolog Rana Şen ile 1 yıl seans dinamiği ile ilgili süpervizyon çalışmaları yaptı, koku fizyolojisi ve kokuların psikoloji üzerindeki etkilerini araştırdı.

Böylece aromaterapinin günlük ve estetik kullanımlarıyla başladığı çalışmalarını spektrumun diğer ucundaki “Medikal ve Klinik Aromaterapi” konusuna yoğunlaştırdı.

2016-2020 yılları arasında, Türkiye’de hastane çatısı altında gerçekleştirilen ilk klinik aromaterapi çalışmalarını Liv Hospital Ulus’ta hayata geçirdi. Yine aynı hastanede multidisipliner ve bütünsel yaklaşıma sahip Stop Aging Kliniği’nin Sağlıklı Yaşam Yönetimi Konseyi’nde kişiye özel aromaterapi ve aktif kozmetik ürün geliştirmelerinden sorumlu oldu.
2017 yılında, aromaterapinin bilimsel gelişimi ve bilinçli uygulanmasına katkı sağlamak üzere, Türkiye’de ilk kez gerçekleşen multidisipliner ve uzun süreli aromaterapi eğitim programını hazırladı. Bezmialem Vakıf Üniversitesi’nde düzenlediği bu yenilikçi eğitim, geniş kapsamlı müfredatı ve interdisipliner eğitimci kadrosuyla alanında önemli bir eğitim modeli oldu.
Aslı, 2019 yılından itibaren ise çok sevdiği eğitim alanına daha fazla odaklanmaya karar vererek “Klinik Aromaterapi ve İyi Yaşam” alanlarında güncel, bilimsel, uygulamalı bir eğitim ve araştırma platformu olan Platform Essencia‘yı kurdu. Platform Essencia, 2020 yılında A.B.D.’nin prestijli ve seçici eğitim akreditasyon kurumu AIA (Alliance International Aromatherapists) tarafından akredite okul olarak kabul edildi.

Aslı, aynı zamanda İstinye Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nde de yarım zamanlı öğretim görevlisiydi. Ayrıca İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi son sınıf öğrencilerine; ve Bezmialem Vakıf Üniversitesi’nde uzman hekimler için düzenlenen Fitoterapi Sertifika Programı’nda GETAT kapsamında Klinik Aromaterapi dersleri verdi.

Sosyal sorumluluk kapsamında, sektörün çatı kuruluşu Aromader Aromaterapi Derneği’nin başkanı olup uluslararası prestijli klinik aromaterapi konferans ve topluluğu Botanica ve ICAN (International Clinical Aromatherapy Netwoork)’in de Türkiye elçisiydi.

Aslı, eğitim çalışmalarının yanı sıra uçucu yağlar hakkında bilimsel ve güncel bilgilerin paylaşılması; uygun aromaterapi girişimleri ile sağlıklı bir yaşam tarzının geliştirilmesi amacıyla çalışmaya devam etti. Kapsamlı çalışmalarını, global ve sektöre yön veren konferanslarda Türkiye’yi temsilen yaptığı konuşmalarla, yazılarıyla, ve bilimsel kadrolarında etkin görevler üstlendiği uluslararası organizasyonlara verdiği içerik danışmanlığı ile sürdürdü.

Ruhu Şad Olsun!

Aromaterapi derneğinin yönetim kurulu üyesidir.